Pasta alla łazanki. Lekkie, szybkie i pyszne

Pasta alla łazanki. Lekkie, szybkie i pyszne

Zamiast zwykłego makaronu, razowe świderki, świeża kapusta w miejsce kiszonej, bez boczku i kiełbasy, za to z kurczakiem. Od razu polubiliśmy lżejszą wersję łazanek.

Składniki: 400 gram razowego makaronu, 400 gram piersi z kurczaka, pół główki białej kapusty, duża marchewka, cebula, łyżka masła, trochę oleju, świeży koperek, sól, pieprz.

Zrób tak: w garnku rozgrzej masło i olej, przesmaż na tym kurczaka z drobno posiekaną cebulą, dodaj poszatkowaną kapustę, marchewkę w półplasterkach, dopraw solą i pieprzem, smaż wszystko przez kilka minut często mieszkając, dodaj odrobinę wody i duś pod przykryciem około 10 minut, następnie dorzuć ugotowany makaron razem z posiekanym koperkiem i dokładnie wszystko wymieszaj. Gotowe!



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *